Ruse24.bg Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно производство за установяване причините за смъртта

...
Ruse24.bg
Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно производство за установяване причините за смъртта
Коментари Харесай

Русенската полиция в шок, откри труп на жена, укриван 3 години от сина й заради пенсия

Ruse24.bg Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно произвеждане за установяване причините за гибелта на жена от град Бяла, укривана в продължение на три години от сина й. Това оповестиха от прокуратурата. Към май 2015 година дамата била на 79 години. Досъдебното произвеждане е формирано вследствие на разкритата машинация.
 
51-годишният мъж укривал обстоятелството за гибелта на майка си, като целта му била да получава вместо нея пенсията й. Пред чиновниците на Национален осигурителен институт и съседи той твърдял, че дамата се лекува в Русе. Така по здравословни аргументи не можела да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой.
 
При осъществена инспекция в жилището й, след приемането на пенсията през този месец от сина й, полицаите разкрили останките от натрупа на дамата в къщата. Мъжът е задържан за 72 часа в ареста. Той е обвинен от Районната прокуратура в Бяла за нелегално получените пари от пенсията. За закононарушението се планува затвор от една до шест години.

В същото време Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно произвеждане за определяне аргументите за гибелта на дамата. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Разследването продължава, като е избран период от два месеца.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР